Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO SU REAGIRALI

Bijes iz Kremlja nakon američke odluke: 'Ovo će uništiti Ukrajince, bit će još više smrti'

Foto: Reuters/Pixsell
1/7
20.04.2024.
u 22:37

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u subotu je zahvalio Sjedinjenim Državama za paket pomoći njegovoj zemlji u ratu protiv Rusije koja je ocijenila da će taj potez "uništiti Ukrajinu" i samo dovesti do još više smrti.

Zastupnički dom Kongresa je u subotu uz većinsku dvostranačku podršku izglasao 95 milijardi dolara vrijedan paket sigurnosne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, unatoč žestokom protivljenju nekih republikanaca. Ukrajini je namijenjeno 60,84 milijarde dolara, u što su uključene 23 milijarde dolara za obnavljanje zaliha američkog oružja. 

"Zahvalan sam Zastupničkom domu američkog Kongresa, objema stranka i osobno predsjedniku Zastupničkog doma Mikeu Johnsonu zbog odluke koja povijest usmjerava na pravi put", napisao je Zelenskij na X-u. Dodao je da će pomoć "spriječiti širenje rata, spasiti tisuće i tisuće života te pomoći objema našim nacijama da postanu snažnije."

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u subotu je rekao da će američka pomoć "dodatno uništiti" Ukrajinu i rezultirati s još više smrti. Novinskoj agenciji Tass je izjavio da će dio paketa, koji dopušta američkoj administraciji da zaplijeni ruska sredstva i prebaci ih Ukrajini za obnovu, narušiti ugled SAD-a. Rusija će odgovoriti mjerama koje su u njezinu vlastitom interesu, upozorio je Peskov.

VEZANI ČLANCI: 

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharkova ocijenila je da će pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvnu "produbiti krize po cijelom svijetu". "Vojna potpora kijevskom režimu je izravno sponzoriranje terorističke aktivnosti", napisala je Zaharova na Telegramu. "Što se Tajvana tiče, radi se o izravnom uplitanju u unutarnje stvari Kine. Vezano za Izrael, to je put u eskalaciju i u neviđeni porast napetosti u regiji", dodala je.

FOTO Nisu svi ministri jednako popularni: Evo koliko su glasova dobili na izborima

1/18
Ključne riječi

Komentara 57

FU
Fusnota
23:06 20.04.2024.

Vezano za Rusiju. Napali drugu državu i drže lekcije Amerima.

PD
plavi-devet
23:45 20.04.2024.

Ukrajinci teroristi? U svojoj drzavi? A oni koji su ih napali su kao super? Tu glupu Zaharovu treba skinuti do gola i pustiti gorilama da ju obrade, ali onako, dobro.

Avatar Kajman
Kajman
23:02 20.04.2024.

Siguran sam kako se Milanović slaže s mišljenjima iz Kremlja, ako zbog ničega drugoga onda zbog azila kojeg mu je Putin osigurao kako bi izbjegao kazneni progon zbog poticanja i prikrivanja kriminala i korupcije njemu bliskih osoba, a i zbog zastupanja interesa Rusije na razbijanju homogenosti EU i NATO saveza u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije